Juha ja Maija

Juha ja Maija

Helsingin Roihuvuoressa asuvien Maijan ja Juhan kotiin vaihdettiin uudenlainen ilmanvaihtolaitteisto tammikuussa Suomen ilmanvaihtokeskuksen toimesta. Miten remontti meni ja miten parantunut hengitysilma on näkynyt arjessa?

Maija ja Juha ovat asuneet talossaan kymmenen vuotta. Ennen remonttia asunnon ilmanvaihdossa ei ollut huomattu mitään erikoista. Mutta Maijalla ja Juhalla oli ollut alkutalvesta kuukausikaupalla pitkittynyttä yskää. Juhalla on myös kuorsannut nukkuessaan, mutta sitä ei ole aiemmin yhdistetty ilman hiilidioksidipitoisuuksiin.

Maija totesi kiinnittäneensä huomiota ilmanlaatuun yhä enemmän ja enemmän sen vuoksi, että esimerkiksi koulujen sisäilmaongelmat ovat jatkuvasti pinnalla uutisissa.

”Kaikki meni hyvin, ei mitään moittimista. Tosissaan yllätyin, kun projekti eteni uskomattoman vauhdilla, mutta tietysti kun osaa hommansa, niin homma käy nopeasti.”

Kun Maijan ja Juhan kotona tehtiin mittaus, joissa todettiin hengitysilman laadussa olevan parannettavaa, niin päätös Suomen Ilmanvaihtokeskuksen uudenlaisesta ilmanvaihtoratkaisun käyttöönotosta oli varsin helppo.

Projektiin kului puolitoista päivää ja Maija totesi Eemelin ja muiden Ilmanvaihtokeskuksen kavereiden olevan hyvin näppäriä.

”Kaikki meni hyvin, ei mitään moittimista. Tosissaan yllätyin, kun projekti eteni uskomattoman vauhdilla, mutta tietysti kun osaa hommansa, niin homma käy nopeasti”, Maija tuumaa. ”Projekti onnistui todella hienosti, ei mitään valittamista, eikä tarvittu edes minkäännäköistä suursiivousta remontin jälkeen”, Juha tiivistää.

Myönteistä on ollut tämä koko homma, erittäin isoja plussia. Ehdottomasti olen sitä mieltä, voin todella suositella.”

Maijan mukaan ilmastointilaite ei tuota ylimääräistä meluhaittaa. Positiivinen yllätys on myös se, että ilmanvaihtolaitteen voi jättää pyörimään esimerkiksi reissun ajaksi, jonka jälkeen voi palata raikkaaseen kotiin.

Ilmanvaihdon parantuminen on vaikuttanut helpottanut aiemmin vaivanneeseen yskään ja myös Juhan kuorsaamiseen. Maija joutuu joskus sänkyyn mennessään miettimään, onko Juha enää edes elossa, kun sängystä ei kuulu mitään.

Maija ja Juha toteaa olevansa erittäin tyytyväisiä, kun lähtivät projektiin mukaan. ”Myönteistä on ollut tämä koko homma, erittäin isoja plussia. Ehdottomasti olen sitä mieltä, voin todella suositella”, Maija päättää.

Maija on myös hyvin vahvasti sitä mieltä, että kyseinen laite olisi oiva ratkaisu muun muassa kouluihin, joissa sisäilmaongelmia esiintyy ja toivoo että tieto tällaisesta ratkaisusta kulkisi myös päättäjien korviin!